Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
2021-05-31
Υλικά
- 3/4 κούπας ηλιέλαιο
- 1 κούπα σιμιγδάλι, χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
- 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κούπες ζάχαρη νερό
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
- Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το σιμιγδάλι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
- Ανακατατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ώραιο χρώμα (5-6 λεπτά)
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφαιρούμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε και τις 4 κούπες νερό
- Μεταφέρουμε στη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά
- Μόλις δούμε φουσκάλες, ο χαλβάς μας είναι σχεδόν έτοιμος
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε προεραιτικά αμύγδαλο
- Αδειάζουμε σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και τον αφήνουμε να κρυώσει.