Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

2021-05-31

Υλικά

  • 3/4 κούπας ηλιέλαιο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι, χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
  • 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κούπες ζάχαρη νερό
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
  2. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το σιμιγδάλι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
  3. Ανακατατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ώραιο χρώμα (5-6 λεπτά)
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφαιρούμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε και τις 4 κούπες νερό
  5. Μεταφέρουμε στη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά
  6. Μόλις δούμε φουσκάλες, ο χαλβάς μας είναι σχεδόν έτοιμος 
  7. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε προεραιτικά αμύγδαλο
  8. Αδειάζουμε σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Καλη επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε