Κέικ καρότο με καρύδια
2021-05-31
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελάχιστο αλάτι
- 2 κουταλίες μπείκιν
- 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλία του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 4 αυγά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (περίπου 200ml)
- 500 γραμμάρια καρότα
- 2/3 φλιτζανιού καρύδια σπασμένα
- Ελάχιστο λιωμένο βούτυρο για τη φόρμα
Για το γλάσσο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 180 γρ. βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C πάνω-κάτω
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, τη σόδα, και την κανέλα
- Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα]
- Σταδιακά προσθέτουμε το μίγμα αλευριού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε ένα ενιαίο ομοιγενές μίγμα
- Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και το τριμένο καρύδι και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μόνο κάτω στους 200°C
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά πάνω-κάτω
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά
Για το γλάσσο
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και βανίλια και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
- Απλώνω το γλάσσο πάνω στο κέικ