Κέικ λεμονιού
2021-05-30
Υλικά
- 150 γραμμάρια αλεύρι
- 150 γραμμάρια ζάγαρη
- 3 αβγά
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- λίγο αλάτι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
Για το γλάσσο
- 2 κουταλίες χυμός λεμόνι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170˚C πάνω-κάτω
- Στο μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα αβγά τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το γιαούρτι το αλεύρι το αλάτι και μπέικιν
- Ψήνουμε το κέικ στους 170˚C αρχικά μόνο από κάτω για 30 λεπτά
- Το αφήνουμε να κρυώσει
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσσο και αλείφουμε όμορφα το κέικ