Κέικ λεμονιού

2021-05-30

Υλικά

  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια ζάγαρη
  • 3 αβγά
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • λίγο αλάτι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν

Για το γλάσσο

  • 2 κουταλίες χυμός λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170˚C πάνω-κάτω
  2. Στο μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε τα αβγά τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το γιαούρτι το αλεύρι το αλάτι και μπέικιν
  5. Ψήνουμε το κέικ στους 170˚C αρχικά μόνο από κάτω για 30 λεπτά
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει
  7. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσσο και αλείφουμε όμορφα το κέικ

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε
Χρησιμοποιούμε τα cookies για να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία και ασφάλεια των ιστοσελίδων μας και για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Προχωρημένες ρυθμίσεις

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας για τα cookies εδώ. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις παρακάτω κατηγορίες και αποθηκεύστε τις επιλογές σας.

Τα απαραίτητα cookies χρειάζονται για την ασφαλή και σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας και της διαδικασίας εγγραφής.
Τα cookies λειτουργίας (functional cookies) απομνημονεύουν τις προτιμήσεις σας για την ιστοσελίδα μας και επιτρέπουν την προσαρμογή της.
Τα cookies απόδοσης (performance cookies) ελέγχουν την απόδοση της ιστοσελίδας μας.
Τα marketing cookies μας επιτρέπουν να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την απόδοση της ιστοσελίδας μας.