Κέικ λεμονιού

2021-05-30

Υλικά

  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια ζάγαρη
  • 3 αβγά
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • λίγο αλάτι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν

Για το γλάσσο

  • 2 κουταλίες χυμός λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170˚C πάνω-κάτω
  2. Στο μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε τα αβγά τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το γιαούρτι το αλεύρι το αλάτι και μπέικιν
  5. Ψήνουμε το κέικ στους 170˚C αρχικά μόνο από κάτω για 30 λεπτά
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει
  7. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσσο και αλείφουμε όμορφα το κέικ

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε