Κέικ σοκολάτας
2021-05-31
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. γιαούρτι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 160ml ηλιέλαιο
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 βανίλια
Για το γλάσσο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30 γρ. κακάο
- 3-5 κουταλίες νερό
Εκτέλεση
- Προθερμένουμε το φούρνο στους 180°C πάνω-κάτω
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ηλιέλαιο, και τη βανίλια
- Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα
- Ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά
- Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο μείγμα
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε
- Ετοιμάζουμε το γλάσσο
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο αφού το έχουμε κοσκινίσει
- Έπειτα ρίχνουμε το νερο και ανακατεύουμε μέχρι να γινεί το γλάσσο
- Τέλος περιχύνουμε το κέικ με γλάσσο