Κέικ σοκολάτας

2021-05-31

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 160ml ηλιέλαιο
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βανίλια

Για το γλάσσο

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κακάο
  • 3-5 κουταλίες νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμένουμε το φούρνο στους 180°C πάνω-κάτω
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ηλιέλαιο, και τη βανίλια
  4. Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα
  5. Ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά
  6. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο μείγμα
  7. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε  το μείγμα
  8. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε
  10. Ετοιμάζουμε το γλάσσο
  11. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο αφού το έχουμε κοσκινίσει
  12. Έπειτα ρίχνουμε το νερο και ανακατεύουμε μέχρι να γινεί το γλάσσο
  13. Τέλος περιχύνουμε το κέικ με γλάσσο

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε