Κέικ βανίλια - σοκολάτα

2021-05-31

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο 
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές μπεικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλίες κακάο

Εκτέλεση

  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 175°C πάνω-κάτω
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
  3. Ρίχνουμε ένα-ένα τ' αυγά
  4. Ρίχνουμε μια κουταλιά απο το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά και εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα
  7. Κράταμε στην άκρη μισή κούπα απο το μείγμα και προσθέτουμε 2 κουταλίες κακάο, 1 κουταλιά γάλα και 1 ζάχαρη
  8. Το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει σοκολατένια ζύμη
  9. Ρίχνουμε τη βασική ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή σε 2 μακρόστενες φόρμες
  10. Προσθέτουμε τη σοκολατένια ζύμη με ένα κουτάλι και στριφογυρίζουμε κάνοντας σπιράλ σχήματα
  11. Ψήνουμε για αρχή 30-40 λεπτά μόνο απο κάτω
  12. Ψήνουμε αλλα 20 λεπτά πάνω-κάτω

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πρώτο μισάωρο δεν ανοίγουμε καθόλου το φούρνο

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε
Χρησιμοποιούμε τα cookies για να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία και ασφάλεια των ιστοσελίδων μας και για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Προχωρημένες ρυθμίσεις

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας για τα cookies εδώ. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις παρακάτω κατηγορίες και αποθηκεύστε τις επιλογές σας.

Τα απαραίτητα cookies χρειάζονται για την ασφαλή και σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας και της διαδικασίας εγγραφής.
Τα cookies λειτουργίας (functional cookies) απομνημονεύουν τις προτιμήσεις σας για την ιστοσελίδα μας και επιτρέπουν την προσαρμογή της.
Τα cookies απόδοσης (performance cookies) ελέγχουν την απόδοση της ιστοσελίδας μας.
Τα marketing cookies μας επιτρέπουν να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την απόδοση της ιστοσελίδας μας.