Κέικ βανίλια - σοκολάτα
2021-05-31
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές μπεικιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλίες κακάο
Εκτέλεση
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 175°C πάνω-κάτω
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
- Ρίχνουμε ένα-ένα τ' αυγά
- Ρίχνουμε μια κουταλιά απο το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά και εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα
- Κράταμε στην άκρη μισή κούπα απο το μείγμα και προσθέτουμε 2 κουταλίες κακάο, 1 κουταλιά γάλα και 1 ζάχαρη
- Το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει σοκολατένια ζύμη
- Ρίχνουμε τη βασική ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή σε 2 μακρόστενες φόρμες
- Προσθέτουμε τη σοκολατένια ζύμη με ένα κουτάλι και στριφογυρίζουμε κάνοντας σπιράλ σχήματα
- Ψήνουμε για αρχή 30-40 λεπτά μόνο απο κάτω
- Ψήνουμε αλλα 20 λεπτά πάνω-κάτω
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πρώτο μισάωρο δεν ανοίγουμε καθόλου το φούρνο