Κέικ βανίλια - σοκολάτα

2021-05-31

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο 
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές μπεικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλίες κακάο

Εκτέλεση

  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 175°C πάνω-κάτω
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
  3. Ρίχνουμε ένα-ένα τ' αυγά
  4. Ρίχνουμε μια κουταλιά απο το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά και εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα
  7. Κράταμε στην άκρη μισή κούπα απο το μείγμα και προσθέτουμε 2 κουταλίες κακάο, 1 κουταλιά γάλα και 1 ζάχαρη
  8. Το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει σοκολατένια ζύμη
  9. Ρίχνουμε τη βασική ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή σε 2 μακρόστενες φόρμες
  10. Προσθέτουμε τη σοκολατένια ζύμη με ένα κουτάλι και στριφογυρίζουμε κάνοντας σπιράλ σχήματα
  11. Ψήνουμε για αρχή 30-40 λεπτά μόνο απο κάτω
  12. Ψήνουμε αλλα 20 λεπτά πάνω-κάτω

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πρώτο μισάωρο δεν ανοίγουμε καθόλου το φούρνο

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε