Κουραμπιέδες
2021-05-31
Υλικά
- 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανθόνερο
- 30 γρ. κονιάκ (προαιρετικό για άρωμα)
- 250 γρ. αμύγδαλο χοντροκομένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
- 1 κσ. ανθόνερο
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο και το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με τα χέρια μας
- Πλάθουμε ομοιόμορφα μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Μπορούμε να κάνουμε σχήματα με κουπάτ
- Πίεζουμε απαλά τους κουραμπιέδες στη μέση
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά
- Βγάζουμε τους κουραμπιέδες και τους ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη