Κουραμπιέδες

2021-05-31

Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανθόνερο
  • 30 γρ. κονιάκ (προαιρετικό για άρωμα)
  • 250 γρ. αμύγδαλο χοντροκομένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 1 κσ. ανθόνερο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο και το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε 
  4. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι
  5. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με τα χέρια μας
  6. Πλάθουμε ομοιόμορφα μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Μπορούμε να κάνουμε σχήματα με κουπάτ
  7. Πίεζουμε απαλά τους κουραμπιέδες στη μέση
  8. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά
  9. Βγάζουμε τους κουραμπιέδες και τους ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε