Κριτσίνια με κασέρι ή γραβιέρα
2021-05-31
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ. γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κσ. νερό
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. σουσάμι
- 100 γρ. γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, απλά να λιώσει
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο πάγκο εργασίας και περνάμε απαλά με έναν πλάστη για να ισιώσει η επιφάνεια της
- Απλώνουμε με ένα πινέλο το μισό βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα
- Περνάμε ξανά απαλά με τον πλάστη για να κολλήσει η γραβιέρα
- Τυλίγουμε τη σφολιάτα στη μέση και κόβουμε λωρίδες, μετά τις στρίβουμε αντίθετα για να σχηματίσουν ένα σπιράλ
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και γραβιέρα και ψήνουμε για 20 λεπτά