Κριτσίνια με κασέρι ή γραβιέρα

2021-05-31

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κσ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. σουσάμι
  • 100 γρ. γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα
  2. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, απλά να λιώσει
  3. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο πάγκο εργασίας και περνάμε απαλά με έναν πλάστη για να ισιώσει η επιφάνεια της 
  4. Απλώνουμε με ένα πινέλο το μισό βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα
  5. Περνάμε ξανά απαλά με τον πλάστη για να κολλήσει η γραβιέρα
  6. Τυλίγουμε τη σφολιάτα στη μέση και κόβουμε λωρίδες, μετά τις στρίβουμε αντίθετα για να σχηματίσουν ένα σπιράλ
  7. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και γραβιέρα και ψήνουμε για 20 λεπτά

Καλη επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε