Λαγάνα

2021-05-30

Υλικά

  • 750 γρ. για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 500 γρ. νερό χλιαρό
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και τη ζάχαρη
  2. Το αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
  4. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και ρίχνουμε το λάδι και το νερό με τη μαγιά
  5. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι, σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει (περίπου μισή ώρα)
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη
  7. Απλώνουμε σε ένα λαδομένο ρηχό ταψί
  8. Κάνουμε δακτυλιές για να φουσκώσει
  9. Ραντίζουμε με ζαχαρόνερο και ρίχνουμε σουσάμι
  10. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180°C πάνω-κάτω
  11. Μόλις βγάλουμε τη λαγάνα απο το φούρνο την ακουμπάμε σε μια πετσέτα

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε
Χρησιμοποιούμε τα cookies για να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία και ασφάλεια των ιστοσελίδων μας και για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Προχωρημένες ρυθμίσεις

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας για τα cookies εδώ. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις παρακάτω κατηγορίες και αποθηκεύστε τις επιλογές σας.

Τα απαραίτητα cookies χρειάζονται για την ασφαλή και σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας και της διαδικασίας εγγραφής.
Τα cookies λειτουργίας (functional cookies) απομνημονεύουν τις προτιμήσεις σας για την ιστοσελίδα μας και επιτρέπουν την προσαρμογή της.
Τα cookies απόδοσης (performance cookies) ελέγχουν την απόδοση της ιστοσελίδας μας.
Τα marketing cookies μας επιτρέπουν να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την απόδοση της ιστοσελίδας μας.