Λαγάνα

2021-05-30

Υλικά

  • 750 γρ. για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 500 γρ. νερό χλιαρό
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και τη ζάχαρη
  2. Το αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
  4. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και ρίχνουμε το λάδι και το νερό με τη μαγιά
  5. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι, σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει (περίπου μισή ώρα)
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη
  7. Απλώνουμε σε ένα λαδομένο ρηχό ταψί
  8. Κάνουμε δακτυλιές για να φουσκώσει
  9. Ραντίζουμε με ζαχαρόνερο και ρίχνουμε σουσάμι
  10. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180°C πάνω-κάτω
  11. Μόλις βγάλουμε τη λαγάνα απο το φούρνο την ακουμπάμε σε μια πετσέτα

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε