Λαγάνα
2021-05-30
Υλικά
- 750 γρ. για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 500 γρ. νερό χλιαρό
- 15 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. νωπή μαγιά
- 100 γρ. σουσάμι
- 60ml ελαιόλαδο
- 20 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και τη ζάχαρη
- Το αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
- Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και ρίχνουμε το λάδι και το νερό με τη μαγιά
- Ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι, σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει (περίπου μισή ώρα)
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη
- Απλώνουμε σε ένα λαδομένο ρηχό ταψί
- Κάνουμε δακτυλιές για να φουσκώσει
- Ραντίζουμε με ζαχαρόνερο και ρίχνουμε σουσάμι
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180°C πάνω-κάτω
- Μόλις βγάλουμε τη λαγάνα απο το φούρνο την ακουμπάμε σε μια πετσέτα