Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και πιπερίες
2021-05-31
Υλικά
- 3 μέτριες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών
- 3-4 κουταλιές του γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι - πιπέρι
- 1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκεία σας
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Πλένουμε τις πιπερίες και τις κόβουμε σε φέτες
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι
- Σοτάρουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια
- Προσθέτουμε τον πελτέ, το νερό ή το ζωμό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτία για περίπου 15 λεπτά
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη κόκκινη σάλτσα