Μελομακάρονα

2021-05-31

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μέλι
  • 3 στικ κανέλας
  • 3 γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

Μίγμα υγρών

  • 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γρ. σπορέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουτάλι του γλυκού γαρίφαλο
  • 2-3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κγ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κσ. σόδα μαγειρικής
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Μιγμά στερεών

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ (περίπου)
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το σερβίρισμα

  • Μέλι 
  • Καρύδια

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  1. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι να βράσουν
  2. Το σιρόπι πρέπει να το ξεκινήσουμε τουλάχιστον 3 ώρες πριν για να κρυώσει
  3. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι
  4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει

Για τα μελομακάρονα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα
  2. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος των υγρών και τα ανακατεύουμε με ένα συρμά
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μίγματος των στερεών
  4. Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά στο μείγμα των στερεών
  5. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας για πολύ λίγο
  6. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα 
  7. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά
  8. Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 15 δευτερόλεπτα
  9. Σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα
  10. Πασπαλίζουμε με μέλι και τριμένα καρύδια

Καλή επιτυχία!


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε