Κολοκυθόπιτα από τη Θεσσαλία (Μπατζίνα)

2021-05-31

Υλικά

  • 2-3 μεγάλα κολοκύθια (1,5 περίπου κιλά)
  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα γάλα
  • 5 γρ. ξερή μάγια
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν
  • 400 γρ. διάφορων είδων αλεύρι (σκληρό, για όλες τις χρήσεις, καλαμποκάλευρο)
  •  Βούτυρο για το ταψί (θα πρέπει να είναι καλά βουτυρωμένο)
  • Λάδι για την επιφάνεια

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη
  2. Ρίχνουμε λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους
  3. Τα στίβουμε καλά με τις χούφτες μας και τα βάζουμε σε μια λεκάνη
  4. Τρίβουμε με τα χέρια το τυρί
  5. Βάζουμε το αυγό, το γάλα, το μπείκιν και ελάχιστη μαγία
  6. Ανακατεύουμε με το χέρι και ρίχνουμε αλεύρι εώς ότου η ζύμη να γίνει αφράτη
  7. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί
  8. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο για να γίνει τραγανή
  9. Αδειάζουμε τη ζύμη και ισιώνουμε με το χέρι μας και ρίχνουμε λάδι
  10. Πασπαλίζουμε πάλι απο πάνω με καλαμποκάλευρο
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην 1η σχάρα για περίπου 60 λεπτά στους 190°C πάνω-κάτω

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε