Ρυζόγαλο της γιαγιάς
2021-05-31
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλίες κορν-φλάουρ
- 2 βανίλιες - κανέλα
Εκτέλεση
- Πλένουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε σε 2 μεγάλα ποτήρια νερό
- Προσθέτουμε το γάλα και ανατεύουμε
- Το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ρύζι
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες
- Διαλύουμε το κορν-φλαουρ σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει (ή σε 2 κουταλίες νερό) και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο ρυζόγαλο
- Αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει καλά
- Το ρυζόγαλο θα πήξει μόνο το μέσα στα μπολάκια
- (Προαιρετικά) Προσθέτουμε κανέλα