Ρυζόγαλο της γιαγιάς

2021-05-31

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλίες κορν-φλάουρ
  • 2 βανίλιες - κανέλα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε σε 2 μεγάλα ποτήρια νερό
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανατεύουμε 
  3. Το  αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ρύζι
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες
  5. Διαλύουμε το κορν-φλαουρ σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει (ή σε 2 κουταλίες νερό) και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο ρυζόγαλο
  6. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά
  7. Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει καλά
  8. Το ρυζόγαλο θα πήξει μόνο το μέσα στα μπολάκια
  9. (Προαιρετικά) Προσθέτουμε κανέλα

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε