Ρυζόγαλο της γιαγιάς

2021-05-31

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλίες κορν-φλάουρ
  • 2 βανίλιες - κανέλα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε σε 2 μεγάλα ποτήρια νερό
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανατεύουμε 
  3. Το  αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ρύζι
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες
  5. Διαλύουμε το κορν-φλαουρ σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει (ή σε 2 κουταλίες νερό) και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο ρυζόγαλο
  6. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά
  7. Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει καλά
  8. Το ρυζόγαλο θα πήξει μόνο το μέσα στα μπολάκια
  9. (Προαιρετικά) Προσθέτουμε κανέλα

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε
Χρησιμοποιούμε τα cookies για να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία και ασφάλεια των ιστοσελίδων μας και για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Προχωρημένες ρυθμίσεις

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας για τα cookies εδώ. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις παρακάτω κατηγορίες και αποθηκεύστε τις επιλογές σας.

Τα απαραίτητα cookies χρειάζονται για την ασφαλή και σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας και της διαδικασίας εγγραφής.
Τα cookies λειτουργίας (functional cookies) απομνημονεύουν τις προτιμήσεις σας για την ιστοσελίδα μας και επιτρέπουν την προσαρμογή της.
Τα cookies απόδοσης (performance cookies) ελέγχουν την απόδοση της ιστοσελίδας μας.
Τα marketing cookies μας επιτρέπουν να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την απόδοση της ιστοσελίδας μας.