Τζατζίκι
2021-05-30
Υλικά
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι
- 1/3 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
- 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη
- Βάζουμε το αγγούρι μέσα σε μία πετσέτα, που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε αλάτι και 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά το αγγούρι μας με την πετσέτα. Πρέπει να τη σφίξουμε πολύ για να φυγει όλη η υγρασία
- Βάζουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αγγούρι και τις άλλες 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
- Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί μαζι με ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
- Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι, φρέσκα μυρωδικά και ελαιόλαδο