Τυροπιτάκια κουρού
2021-05-31
Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
- 1 γιαούρτι πρόβειο
- 1 αυγό
- 2 κουταλάκια κοφτό αλάτι
- 5 κουταλάκια μπέικιν
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
Για τη γέμιση
- 400 γρ. φέτα
- 100 γρ. ανθότυρο
- 2 αυγά
- Πιπέρι - μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης
- Λιώνουμε το βούτυρο
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι
- Έτοιμαζουμε την γέμιση
- Σπάμε σε κόμματακια τη φέτα και το ανθότυρο
- Προσθέτουμε τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι
- Ανοίγουμε τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά