Τυροπιτάκια κουρού

2021-05-31

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
  • 1 γιαούρτι πρόβειο
  •  1 αυγό
  • 2 κουταλάκια κοφτό αλάτι
  • 5 κουταλάκια μπέικιν
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα 
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • Πιπέρι - μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης
  3. Λιώνουμε το βούτυρο
  4. Προσθέτουμε  σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι
  5. Έτοιμαζουμε την γέμιση
  6. Σπάμε σε κόμματακια τη φέτα και το ανθότυρο
  7. Προσθέτουμε τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε  καλά με ένα κουτάλι
  8. Ανοίγουμε τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
  9. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε