Βασιλόπιτα καρυδάτη
2021-01-01
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 2 πορτοκάλια (χυμός)
- 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
- 1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
- 1 1/2 φλυτζάνι καρυδόψιχα
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- Κουβερτούρα και ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C πάνω-κάτω
- Χτυπάμε στο μίξερ τ' αυγά με τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να απορρηφηθεί
- Στο χυμό αραιώνουμε τη σόδα και το ρίχνουμε στο μίξερ
- Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι
- Σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τέλος την καρυδόψιχα
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί
- Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά
- Βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει
- Λίωνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρι και με την βοήθεια ενός κορνέ διακοσμούμε τη βασιλόπιτα μας