Βασιλόπιτα καρυδάτη

2021-01-01

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 5 αυγά 
  • 2 πορτοκάλια (χυμός)
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
  • 1 1/2 φλυτζάνι καρυδόψιχα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Κουβερτούρα και ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C πάνω-κάτω
  2. Χτυπάμε στο μίξερ  τ' αυγά με τη ζάχαρη
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να απορρηφηθεί
  4. Στο χυμό αραιώνουμε τη σόδα και το ρίχνουμε στο μίξερ
  5. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι
  6. Σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τέλος την καρυδόψιχα
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί
  8. Ρίχνουμε  το μίγμα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά
  9. Βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει
  10. Λίωνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρι και με την βοήθεια ενός κορνέ διακοσμούμε τη βασιλόπιτα μας

Καλή επιτυχία!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε